nieuws

Hier delen wij interessante feiten en acties binnen ons vakgebied en over onze Gym. Wij houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, geven tips en advies. Daarnaast is het mogelijk om deze artikelen middels social media buttons te delen met vrienden en familie. Heeft u specifieke vragen neem dan contact op.

Prijsindexatie en btw-verhoging voor onze leden

Simsongym biedt een betaalbare manier van sport onder professionele begeleiding. Tegelijkertijd zien we dat de kosten stijgen, het btw-tarief voor onze branche verhoogd is en alles steeds duurder wordt. Daarom passen ook wij nu onze prijzen aan.

Het btw-tarief stijgt van 6% naar 9% en het advies met betrekking tot de indexering is +2,8%, dus totaal +5.8%. Wij hebben ervoor gekozen om niet de volledige verhoging in rekening te brengen bij onze leden, maar passen het huidige tarief per 1 januari 2019 aan met +3%.

Voorbeeld: wanneer je abonnement nu € 25 bedraagt, wordt dat per 1 januari €26.

Alle lidmaatschappen die in 2018 worden voldaan zullen nog gelden tegen het nu geldende tarief, alle betaling na 1 januari 2019 zullen worden gecorrigeerd naar het nieuwe tarief.

Heeft u een jaarlidmaatschap dat u per maand betaalt, dan zal ook deze per 1 januari 2019 worden gecorrigeerd naar het nieuwe tarief. Als u uw lidmaatschap per jaar betaalt vóór 1 januari 2019 is de verhoging van het abonnement pas het jaar daarop van toepassing.

Veelgestelde vragen prijsindexatie en btw-verhoging

Waarom verhogen jullie de prijzen?      
De kosten stijgen en alles wordt steeds duurder, ook voor ons. Daar komt per 1 januari een btw-verhoging voor onze branche bovenop. Daardoor zijn we genoodzaakt om ook onze prijzen te verhogen.

Wanneer zie ik de prijsverhoging op mijn rekening?     
De prijsverhoging gaat per 1-1-2019 in en die zie je voor het eerst met de eerst volgende incasso na 1-1-2019.

Ik ben niet akkoord met de prijsverhoging, wat zijn mijn opties?            
Als je buiten je contractperiode zit en je abonnement is maandelijks, dan kun je je contract opzeggen.

Als je nog in je contractperiode zit kun je je abonnement niet direct opzeggen omdat het doorvoeren van een btw-verhoging en prijsindexering is opgenomen in de voorwaarden.

Hoe lang heb ik de tijd om op te zeggen?           
De opzegtermijn is één maand. Je kunt alleen opzeggen als je buiten je contractperiode zit, en je abonnement maandelijks opzegbaar is.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet bij, stel deze dan gerust bij de balie of bel ons op 0615291334. mailen mag ook naar info@simsongym.nl

Klassensysteem SimsonGym

Om de kinderen en ouders een beter beeld te geven op welk niveau de kinderen kickboksen, heeft SimsonGym een klasse-systeem ontwikkelt. Het systeem bestaat uit acht Fight Class niveaus, waarbij de niveaus gelijke zwaarder worden. Naast het leren respect te hebben voor elkaar, ontwikkelt het kind zich ook binnen de volgende vlakken van het kickboksen:

 • Conditie (uithoudingsvermogen);
 • Mentaal;
 • Discipline;
 • Kracht;
 • Techniek;

Door het afleggen van een officieel examen bij SimsonGym behaald een kind een klasse. Het examen is opgesplitst in drie onderdelen en duurt ongeveer 60-90 minuten. Tijdens het examen wordt er gelet op de conditie en kracht van het kind. Tevens dienen verschillende kickboks technieken op een vastgesteld niveau te worden getoond en kunnen er theorievragen worden gesteld.

De hoogste klasse die behaald kan worden is Gold. Zodra het kind deze klasse heeft behaald mag hij/zij van SimsonGym deelnemen aan wedstrijden.

De klasse zijn als volgt ingedeeld:

 • Fight Class 1 / Wit (basis)
 • Fight Class 2 / Oranje
 • Fight Class 3 / Blauw
 • Fight Class 4 / Geel
 • Fight Class 5 / Groen
 • Fight Class 6 / Bruin
 • Fight Class 7 / Zwart
 • Fight Class Gold (het kind is Fight Ready en kan deelnemen aan wedstrijden)

De kinderen dragen tijdens de les een broekje van SimsonGym waarop zichtbaar is wat hen hoogst behaalde Fight Class is, dit is in de vorm van een embleem in de kleur van de klasse. Bij elk behaald examen krijgt het kind een nieuw broekje waarop zichtbaar is welke Fight Class niveau hij/zij beheerst. Tevens ontvangen zij een certificaat van de behaalde Fight Class.

Elk half jaar worden de examens afgenomen. Voor ieder examen vraagt SimsonGym een eigenbijdrage van € 35

Papiermolenweg 26

1333DG Almere

Nederland

06 15291334

info@simsongym.nl

www.simsongym.nl

Home » Nieuws

Share This